בין אם אתה שחקן, זמר או רקדן, אודישן לתפקיד הוא חלק מכריע בתהליך. אודישן לסרט או לתוכנית טלוויזיה יכול להיות אפילו יותר מורט עצבים מאשר אודישן להצגות בית ספר.
אודישנים מלחיצים וגוזלים זמן. התהליך יכול להיות קשה לניווט, במיוחד כאשר אתה מנסה ללמוד איך לעשות אודישן מלכתחילה.
מאמר זה ילמד אותך איך לעשות אודישנים בזמן קצר כדי שלא תבזבז את הזמן והאנרגיה שלך על משהו שאולי לא יצליח לך. כמובן שאפשר להתחיל את הכל עם קורס משחק מקצועי שהוא חלק בלתי נפרד מחידוד היכולות האישיות של כל אחד והוא זה שיעזור לכם לעבור את האודישן בצורה הטובה ביותר.
אודישן הוא תהליך המשמש לבחירת שחקנים לתפקיד. אודישנים יכולים להיות מאתגרים אבל הם חלק חשוב מתהליך הליהוק.
אודישנים הם אחת משיטות הליהוק הנפוצות ביותר בתעשיית הבידור. הם עוזרים למצוא שחקנים בעלי הכישורים והאישיות הנכונים לתפקיד מסוים ויכולים לעזור לקבוע אם מישהו מתאים לתפקיד או לא. אודישנים הם חלק נפוץ בתהליך האודישן. הם משמשים כדי לברר אם לשחקן יש את הכישורים הדרושים לתפקיד ואם הם מתאימים לו.
ישנם סוגים רבים ושונים של אודישנים, אך הנפוצים ביותר כוללים:
– אודישן אישי עם שחקנים אחרים
– אודישן לפי וידאו
– אודישן על ידי הקלטת קול
– אודישן מקוון באמצעות Skype או Google Hangouts
במאמר זה, נפרט כיצד להתכונן לאודישן ומה כדאי לעשות לפני שנכנסים לאודישן.
השלב הראשון בהכנה לאודישן הוא בחירת הדמות שלך. חשוב לדעת את מי אתה רוצה לגלם ואיזה סוג של דמות הם כדי שתוכל לפתח את הדמות שלך בהתאם. . כדאי שיהיה לכם מושג למה מיועד האודישן וכמה זמן יש לכם להתכונן אליו.
שלב 1: דע למה מיועד האודישן – גלה איזה סוג של אודישן זה – דעו כמה זמן יש לכם להתכונן – קבע אם אתה נדרש ללמוד שיר, ריקוד או מחזה כלי דע למה מיועד האודישן – האם זה אודישן וידאו? – זה אודישן אישי עם שחקנים אחרים? – האם זה אודישן מקוון דרך סקייפ או גוגל Hangouts?
שלב 2: דע כמה זמן יש לך – קבע אם אתה נדרש ללמוד שיר, לרקוד או לנגן בכלי – אם אתה נדרשים ללמוד שיר, להחליט איזה מהם אתה רוצה ללמוד – אם אתה נדרש ללמוד ריקוד, להחליט איזה סוג של ריקוד אתה רוצה לעשות – אם אין צורך לנגן בכלי, קבע את סוג הכלי (למשל גיטרה , פסנתר) שברצונך להשתמש בו
שלב 3: הכנה לאודישן שלך – תרגל את השורות שלך ושנן המילים – בחר את השיר, הריקוד או הכלי שבו תרצה להשתמש באודישן שלך – צור את הקלטת הקול לאודישן שלך
שלב 4: תרגול וביצוע – תרגל שינון השורות שלך וללמוד את המילים של השיר שאתה רוצה לשיר. – תרגל לנוע בדרכים שונות כמו מתיחות, ריצה, הליכה ושקט.